25. mars folkens. 25.mars.

TADA!
047I går var altså en av årets beste dager, nemlig vaffeldagen. Jeg hadde dessuten navnedag, og tante hadde bursdag (gratulerer!). Men frykt ikke, hvis du gikk glipp av denne høytidelige feiringen kan du alltids ta det igjen nå i påsken. Og hvis du er i den krisesituasjonen at du tror du ikke kan lage vaffler (det er ikke sant, alle over 5 år kan lage vaffler), da er dette innlegget for deg!  I annledning dagen (i den grad man kan si det dagen etterpå) skal jeg altså være godhjertet og dele min vaffel-lagingsprosess med dere.

Dette bør du altså ha for å mekke vaffler:
Mel
Melk
Egg
Sukker
Bakepulver
Smeltet smør
Salt
Og hvis du har kardemomme så tar du det i også.

Begynn med å blande sammen det tørre. Jeg bruker litt over dobbelt så mye mel som sukker, en klype salt og en teskje-isj med bakepulver. Så har du i melk (aller helst bør du ha melk som er utgått på dato, perfekt for de av oss som tror at man kommer til å spise grynblanding til frokost og kjøper inn 100 liter melk)*kremt* altså, melk, til konsistensen er sånn som vaffelrøre skal være (typ en tykk tomatsuppe?). 030

Deretter innser du at du har glemt å ha i egg og smeltet smør, så ta i 2-4 egg og en halv kopp eller litt mindre med smør. Nå er røren for tynn, så ta i mer mel. Ha oppi litt ekstra sukker også, det er jo tross alt dessert dette her. Fortsett slik til røren har riktig konsistens. Ekstra triks: Knekk eggene oppi en annen bolle så du slipper å bruke 20 minutter på å fiske eggeskall ut av vaffelrøren din. Sjekk kjøleskapet og hiv oppi litt av det syrnede melkeproduktet du har stående, f.eks rømme, yoghurt (naturell!! just…trust me) eller creme fraiche. Vaffelrøre bør svelle en stund før steking, så rydd plass i kjøleskapet og la røren stå til det er tid for kvelds.

035

Nå er antagelig røren blitt litt for tykk igjen, siden den har stått og svellet hele dagen. Spe på med melk. Hvis du ikke har 4-5 liter vaffelrøre på slutten av prosessen gjør du det feil. Dessuten, det er jo ikke akkurat som om du kan ha for mye vaffler. Hvis du har plugget vaffeljernet i er du antagelig klar til å steke nå. Jeg liker å ha litt smør i jernet før den første vaffelen, men antagelig trenger du ikke smør i det hele tatt. Det kommer an på jernet ditt, og på hvor mye smør du hadde i røren. Spre de stekte vaflene ut i en slags vifteformasjon på tallerkenen og dekk dem med noe mens du steker resten av røren. Da holder de varmen og blir ikke så våte og rare som de blir hvis du legger dem i ett tårn. Dette er gulltriks folkens! 051

Server vafflene med sukker, smør og syltetøy. Hvis du skal være fin kan du bruke både jordbær- OG bringebær-syltetøy.

052

Nå må du prøve å få gjestene dine til å motstå vafflene i to sekunder og smile pent til kamera slik at du kan legge ut bildet på sosiale media og motta kred. 054
Dette er i det hele tatt vanskelig.Jeg anbefaler å ikke gi opp og kanskje prøve å vitse litt, eller kanskje du har en slik dukke som skolefotografer har. Det ville i så fall vært ideèlt. 053

Innse at dette er det beste bildet du får, og at du uansett ikke kan motstå Vaffelen lengre. Hiv innpå, husk at den som spiser flest får heder og ære og dessuten slipper å ta oppvasken siden vedkommende ikke kan reise seg fra sofaen uten at magen eksploderer. 056

Og da kan dere bare sette i gang med vaffelrøren, lykke til!

Reklamer

3 thoughts on “25. mars folkens. 25.mars.

  1. de vafflene så riktig så deilige ut 🙂 🙂
    Skjønner at du har teken på vaffel produksjon. Gjengen ser ut som om de er fornøyd med resultatet. God påske til alle sammen

kommenter i vilden sky ;)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s